Exel vandrestaver på fisketur

Markedssjef, Tommy Egra har igjen vært på tur etter storørreten i høyfjellet. Sammen med fiskekamerat, Martin Ellingsen, drog de to sykelig interesserte sportsfiskerne på vei mot et nytt og ukjent vann – godt over tregrensa. Her er noen bilder og et lite tur referat fra Tommy:

Som vanlig er jeg og Martin trege. Men ikke så trege som vanlig, for til det var turen for kort og strabasiøs.. På utsiden av NQ Sports kontorer ble sekker, telt, Norsk Turmat, soveposer og brennere spredt, fordelt og pakket møysommelig ned i tunge sekker. Vi skulle fiske i et nytt og spennende vann på 1300 meter i Jotunheimen. 8 timer kjøring, 2 timer gange og et nøyaktig 1 døgn med fisking.

 

Vandrestaver fra Exel

Vel fremme, var det på med tursko og frem med kart og kompass. På turen hadde vi også tatt med Exels vandrestaver. For Martin var dette en ny opplevelse, og han kikket rart på meg, idet jeg overleverte ham de hvite teleskopstavene han ble ”tvunget” til å bruke.

 

Godt opp i de bratte fjellsidene, og rett etter et heftig myggangrep, måtte Martin tilstå en sak. – Eh.. Du Tommy, de der stavene er jo vanvittig bra de! Jeg bruker langt mindre energi enn før, og føler meg ikke like sliten og støl heller.

 

Selv brukte jeg staver med klikk systemet Alis. Det var ukjent for meg, men jammen skulle ikke det bli staven jeg måtte gi fra meg på veien ned, når turen var over. Det var genialt å klikke av stavene med tommelen, når man skulle hente noe i sekken, ta bilder eller drikke noe vann.

 

Fra telt til hytte

Etter 3km omvei, kom vi omsider frem. Sammen med oss kom en fryktelig kald vind og regn i mengder. En av grunneierne i vannet, var så grei at han lånte bort hytta si til oss og fra å stålsette oss til en natt i telt – ble det iseden fyr på peisen, Norsk Turmat supper, middager og desserter på stuebordet mens tøyet tørket.

 

Fisk i robåten

Når maten var fortært og vel så det, drog vi ut på vannet. Vi var fulle av iver og mot. Det lille vannet, som forblir navnløst i denne fortellingen – var grunt og vanskelig i det grusomme været. Men, den som leter han finner – og vi var overalt, og fikk betalt. Rett i underkant av ti flotte fjellørret ble løftet over ripa på robåten de neste 24 timene. Snittet vårt var åtte hekto, og den største var hele 1,7kg.

 

Nå er vannet stengt for sesongen, ørretene vandret mot bekken og vi fant riktig vei ned fra fjellet. Martin hadde nå klikkstaven og sjeldent har jeg sett ham mer fornøyd – iført tung sekk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *