Personvern og cookies

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside, slik som nqsport.no. NQ Sport bruker ikke cookies til å generere statistikk og vi kan dermed ikke spore din bruk av nettstedet tilbake til deg som enkeltperson.

Personvern

Denne erklæringen redegjør for NQ Actives behandling av informasjon om besøkende på nqsport.no.

Ansvar

Behandlingsansvarlig: NQ Active AS

NQ Active AS er ansvarlig for innhenting og bruk av personopplysninger som gjøres i forbindelse med drift og vedlikehold av nqsport.no. Nutra Q er NQ Actives databehandler, og er vår totalleverandør for utvikling og vedlikehold av nettstedet.

Opplysninger som samles inn, lagres på egne servere som driftes av Trollweb Soulutions AS. Det er kun NQ Active AS med underleverandører som har tilgang til opplysningene som samles inn.

Webanalyse

NQ Active AS samler inn opplysninger om besøkende på nqsport.no. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker for å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på nettstedet vårt. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Opplysningene behandles i avidentifisert og aggregert form. Med avidentifisert form menes at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker. Vi samler først inn hele IP-adressen, men IP-adressen avidentifiseres slik at bare de tre første gruppene i adressen brukes til å generere statistikk. Det vil si at dersom IP-adressen består av numrene ”195.159.103.82”, brukes bare 195.159.103.xx.

Vi bruker analyseverktøyet Google Analytics på vårt nettsted. Dette er et verktøy med åpen kildekode (GPL) og som er installert på en egen server hos driftsleverandøren. Verktøyet er satt opp slik at cookies ikke benyttes. Vi respekterer også innstillinger for ”Do Not Track” i brukerens nettleser (gjelder headerne X-Do-Not-Track og DNT). Funksjonen for Do Not Track er inkludert i de fleste nye nettlesere. Den kan alternativt legges inn av brukeren selv.

Cookies

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside, slik som nqsport.no. NQ Active AS bruker ikke cookies til å generere statistikk og vi kan dermed ikke spore din bruk av nettstedet tilbake til deg som enkeltperson.

Følgende cookies brukes på nqsport.no:

external_no_cache

Denne cookien brukes for at vår publiseringsløsning (EpiServer) skal fungere. Cookien fjernes fra datamaskinen når du lukker nettleseren.

FormCookie

Når du fyller ut et skjema for å sende oss informasjon, legges det igjen en FormCookie på datamaskinen din. Slike skjema brukes på sider der du kan gi oss tilbakemelding på om du ”Fant du det du lette etter?”. Denne cookien settes på din datamaskin for at vi skal kunne styre om du kan sende meldingen en eller flere ganger. Den fjernes ikke når du lukker nettleseren. Dersom du ønsker å fjerne den, må du gjøre dette i nettleserens innstillinger. Cookies ved bruk av meldeskjema: Hvis du sender oss melding om behandling av personopplysninger ved å bruke elektronisk meldeskjema, legges det igjen en cookie på datamaskinen din. Dette er nødvendig for at meldeskjemaet skal fungere.

external_no_cache

En informasjonskapsel som brukes av nettstedet, som indikerer om caching er deaktivert, eller ikke.

pagechache_env

Denne informasjonskapselen settes når man er pålogget som bruker for å forhindre caching av sider som inneholder tilpasset/personlig informasjon.

Frontend

Disse informasjonskapslene brukes til å samle inn informasjon om hvordan besøkende bruker nettstedet vårt. Vi bruker informasjonen til å lage rapporter, og for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Disse informasjonskapslene samler inn informasjon i en anonymisert form, inkludert antall besøkende til området, hvor besøkende har kommet til området fra og hvilke sider de har besøkt.

Google Analytics (_utma, _utmb, _utmc og _utmz)

Brukes av nettstedet for å spare session-ID på serveren.

_utma

Denne opprettes første gang besøkende besøker nettstedet og oppdateres med hvert besøk. Brukes til å skille brukere og økter. Informasjonskapselen blir opprettet når Javascript-biblioteket utføres og ingen eksisterende _ utma cookies eksisterer. Informasjonskapselen blir oppdatert hver gang data sendes til Google Analytics. Utløper: 2 år fra siste oppdatering.

_utmb

Session cookie som er oppdatert med hver sidevisning eller hendelse. Brukes til å bestemme nye økter/besøk. Informasjonskapselen blir opprettet når Javascript-bibliotek utføres og ingen eksisterende _utmb cookies eksisterer. Informasjonskapselen blir oppdatert hver gang data sendes til Google Analytics. Utløper: 30 minutter etter den siste oppdateringen/besøkendes inaktivitet.

_utmc

Settes for å få interoperabilitet med urchin.js. Denne informasjonskapselen brukes i samband med __utmb cookie’en for å avgjøre om brukeren er i en ny session/besøk. Utløper: Når du lukker nettleseren.

_utmz

Denne kapselen lagrer trafikk kilde eller kampanje som forklarer hvordan brukeren kom til nettstedet. Informasjonskapselen blir opprettet når Javascript-bibliotek utføres og blir oppdatert hver gang data sendes til Google Analytics. Utløper: 6 måneder fra den settes/oppdateres.

Søk

NQ Active AS lagrer informasjon om hvilke søkeord som brukerne benytter. Formålet med dette er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Vi kan blant annet finne ut hvilke søkeord som gir treff og hvilket søkeresultater som blir klikket på. Bruksmønsteret for søk lagres i en egen database, og de blir bare lagret i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

Søkeverktøyet som brukes på nqsport.no er en del av ehandels programvaren som heter Magento.

E-post til NQ Active AS

Vi lagrer opplysninger om deg når du sender oss en epost direkte. E-posthenvendelsen mottas av vårt postmottak som tar stilling til om den skal journalføres eller ikke. Dersom den skal det, overføres den til vårt journalsystem. Dersom den ikke skal journalføres, sendes den videre til vår veiledningstjeneste slik at de kan ta kontakt med deg.

Vi gjør deg oppmerksom på følgende: Henvendelser du sender direkte via e-post sendes ikke kryptert. Vi oppfordrer deg derfor om ikke å sende taushetsbelagte, sensitive eller andre fortrolige opplysninger via e-post.

Del/tips-tjenesten

NQ Active AS’ delingstjeneste kan brukes til å videresende tips eller dele artikler fra nettstedet. Opplysninger om deling logges ikke, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet du velger. Hvordan det aktuelle nettsamfunnet håndterer dataene videre reguleres av din avtale med nettsamfunnet. Om du bruker funksjonen til å sende lenke via e-post, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre. E-postadressene lagres ikke. Dette foregår automatisk.

eHandel

Når du handler på nqsport.no trenger vi navn, adresse og e-post. Dette er nødvendig for å kunne sende din bestilling til riktig leveringsadresse og kontakte deg hvis det skulle være behov. Vi er pålagt å oppbevare informasjonen i forbindelse med regnskapsføring, avgiftshåndtering og eventuell garanti-/returhåndtering. Denne historikken slettes ikke. Vi oppbevarer av sikkerhetshensyn også IP-adressen som er benyttet for å registrere bestillingen.

Som kunde lar NQ Active AS deg opprette en kundeprofil for å gjøre det lettere å handle ved senere besøk. Ut over de data som legges inn i kundeprofilen lagrer vi også her hvilke produkter du handler slik at vi bedre kan tilrettelegge søkefunksjonen samt anbefalte produkter i forhold til hva du har handlet tidligere. Disse opplysningene lagres i en egen database og deles ikke med andre.

Innsyn og retting av personopplysninger

Ønsker du innsyn i hvilke data som er lagret i tilknytning til din kundeprofil må du kontakte oss pr. brev eller e-post. Dette gjelder også om du ønsker å korrigere personopplysninger vi har registrert. Krav fra den registrerte skal besvares kostnadsfritt og senest innen 30 dager.

Personopplysninger

Vi behandler alle våre kunders personopplysninger konfidensielt i henhold til personopplysningsloven. Vi lagrer og bruker disse opplysningene for at vi skal ivareta og administrere kundeforholdet herunder informere om produkter, tjenester og andre ytelser fra NQ Active AS. Søsterselskap av NQ Active AS som inngår i Sana Pharma AS konsernet (f.eks. VitaeLab AS) og andre nære samarbeidspartnere vil også kunne bruke opplysningene som grunnlag for å kontakte deg om Sana Pharma´s produkter og tjenester i Norge.

Kunden samtykker i at NQ Active AS, søsterselskap av NQ Active AS som inngår i konsernet Sana Pharma AS (f.eks. VitaeLab AS) og andre nære samarbeidspartnere kan benytte enhver kommunikasjonsform overfor deg, herunder post, telefon, elektronisk kommunikasjon (SMS og e-post osv.) for å informere om eller markedsføre vårt og andres produkttilbud.

Utlevering av opplysninger til utenforstående kan ikke skje uten ditt skriftlige samtykke, med mindre utleveringen er pålagt med hjemmel i lov eller er ledd i betalingsinnkreving, forsikringskrav, regnskapsbehandling, samt i nedennevnte tilfeller. Reservasjoner etter dette punkt rettes til NQ Active AS ansatte per brev eller e-post. Du har rett til innsyn i hvilke opplysninger som er registrert om deg, og kan kreve å få disse rettet, jf. personopplysningsloven § § 18, 27 og 28. For mer informasjon om behandling av personopplysninger kontakt kundeservice som vil hjelpe deg. Behandlingsansvarlig er selskapets daglig leder.