Vauhti skismøring og skiutstyr

Vauhtis røtter strekker seg helt tilbake til 1935. Det er med andre ord spørsmål om en av de eldste, om ikke den aller eldste, skismurningsfabrikanten som er i virksomhet. Allerede i 1935 ble Vauhtismurning avertert i tidsskrifter i Finland.

Brødrene Aulis og Valt Tolsa innledet tilvirkingen av skismurning i Virolahti i sydøstre Finland. Derifra flyttet Vauhti via Jyväskylä og Harjavalta til det stedet som bedriften nå ligger, i Joensuutraktene.
Vauhti var en betydelig smurningsfabrikant helt inn i 80-tallet, men sakket akterut da Aulis Tolsa pensjonerte seg. Samtidig skjedde den største omveltningen i historien på smurningsmarkedet da ulike fluorsmurninger ble allment kjent.

I 1991 skjedde det endringer i bedriftens eierstruktur og det viktigste målet for det nye Vauhti, ble at produktfunksjonaliteten skulle tilsvare de rådende kravs nivå innenfor langrennssporten. For å forbedre produktene, samarbeidet man bl.a. med Statens forskningssentral VTT i flere produktutviklingsprogram. Samarbeidet med ulike aktører har fortsatt fram til i dag. Vauhti samarbeider også intensivt med flere landslag og enkelte eliteutøvere.

For oss i NQ Sport har Vauhti passet sammen med oss og våre andre merkevarer som hånd i skihanske! Fantastiske produkter, brukt av alle fra den vanlige skiløper til gutta på landslaget. Med Vauhtis fantastiske utvalg og kvalitetsprodukter har vi fått en stabil samarbeidspartner som har gitt oss i NQ Sport en flott start